Ситония - Торони/Порто Кофу/Никити

Потребителски аватар
deadpool
Мнения: 55
Регистриран на: вт мар 29, 2016 4:19 pm

Ситония - Торони/Порто Кофу/Никити

Мнениеот deadpool » чет дек 22, 2016 10:58 am

Здравейте, колеги,
днес се прибрах от Гърция.
Бях за три дни на Торони и Порто Кофу.
Стана горе-долу приличен рибилов.
На Порто Кофу влизат сутрин, след съмване и вечер, преди стъмване пасажи с паламуд. Рибите са от 1 до 4 килограма, но основните са 1-1,5 кг.
Същността на техниката е да успееш да метнеш в пасажа, независимо какво, джиг, воблер, кастмастер...
Джига не го оставяйте да потъне, а директно почвайте да го водите.

На Торони около лодките излизат баракуди.

На Никити на пристанището има прилична слука с баракуди и сафриди.

Лавраци не успяхме да хванем. Лефери - също
:(

Потребителски аватар
lipless
Мнения: 355
Регистриран на: нед дек 27, 2015 8:03 pm

Re: Ситония - Торони/Порто Кофу/Никити

Мнениеот lipless » пет дек 23, 2016 4:03 pm

Мерси за инфото. Безценно е! ;)

Потребителски аватар
PeterK
Мнения: 400
Регистриран на: пет яну 01, 2016 7:47 pm

Re: Ситония - Торони/Порто Кофу/Никити

Мнениеот PeterK » вт дек 27, 2016 9:54 am

Потвърждавам инфото.
И мои съседи се върнаха от там с доста паламуди уловени на Порто Кофу

Светльо
Мнения: 835
Регистриран на: пет фев 26, 2016 8:34 am
Местоположение: Гр. София

Re: Ситония - Торони/Порто Кофу/Никити

Мнениеот Светльо » ср дек 28, 2016 9:11 am

Мои приятели бяха там с каравани за коледа и ... нищо.

venci-fishingmania
Мнения: 50
Регистриран на: вт фев 21, 2017 8:19 am

Re: Ситония - Торони/Порто Кофу/Никити

Мнениеот venci-fishingmania » вт фев 21, 2017 8:25 am

Здравейте, колеги, информация от уикенда. Има зверски отлив, водата е с 2-3 м. надолу. Риби оскъдно. Влизат през целия ден, не винаги -паламуди, но не взимат, на няколко пъти мятах джига точно в джурума, но нищо, то той се появява за около 15-20 сек.. За 3 дни имаме 1 тунаки (хубаво около 2,5 кг.) и 3 калмара. Тунакито на DUO Tide minnow 20 см(разцветка Маркос Видалис). Риби на кея няма, както и по плажната ивица лавраците липсват,баракуди също не видяхме нито там, нито на лодките на Торони, предполагам заради ниското ниво. Октоподи също няма. Ето и няколко снимки за цвят.

Изображение
Изображение
Изображение

Поздрави.

Потребителски аватар
deadpool
Мнения: 55
Регистриран на: вт мар 29, 2016 4:19 pm

Re: Ситония - Торони/Порто Кофу/Никити

Мнениеот deadpool » вт фев 21, 2017 11:14 am

Много прилично тунаки!
Венци, на кое казваш разцветка Маркос Видалис? На лилавия гръб ли?

Потребителски аватар
hasinto
Мнения: 309
Регистриран на: пон май 23, 2016 4:15 pm
Местоположение: Sofia

Re: Ситония - Торони/Порто Кофу/Никити

Мнениеот hasinto » вт фев 21, 2017 11:25 am

Браво ,
Все пак рибка и калмари ...
В четвъртък отивам точно там .
Калмарите къде ги ловяхте ?
Поздрави ,
Асен
Добрият рибар не е този в „лесните дни“, в които всеки хваща риби !
Добрият рибар е този, който хваща риби тогава, когато никой друг не може !

venci-fishingmania
Мнения: 50
Регистриран на: вт фев 21, 2017 8:19 am

Re: Ситония - Торони/Порто Кофу/Никити

Мнениеот venci-fishingmania » вт фев 21, 2017 12:42 pm

deadpool - да, воблерът е разцветка "Purple Massacre"
Изображение

hasinto - калмарите на кея и около лодките, но с тях е много оскъдно, за нощ се хващат 1,2. Дано имаш успех, слуката е рядка, но пък знаеш ли до тогава има време, може и да се завъртят повече рибки. Пиши като се върнеш.

Поздрави.

venci-fishingmania
Мнения: 50
Регистриран на: вт фев 21, 2017 8:19 am

Re: Ситония - Торони/Порто Кофу/Никити

Мнениеот venci-fishingmania » ср мар 01, 2017 2:01 pm

Колега, какво стана, имаше ли някакъв успех?

Потребителски аватар
hasinto
Мнения: 309
Регистриран на: пон май 23, 2016 4:15 pm
Местоположение: Sofia

Re: Ситония - Торони/Порто Кофу/Никити

Мнениеот hasinto » чет мар 02, 2017 8:24 pm

Здравейте ,
Направих много приятен трип 24-26.02 до Ситония . Пристигане рано сутринта на Кофу , за да срещна стар приятел , който си ловеше паламуд . Видяхме къде е рибата и след няколко замятания с воблер , преминах на малки джигове . Постигнах желаната дистанция но не желаеше да кълве . Между 5-10см джигове до 60гр , никакъв интерес . Минах в по-горен , силови клас но уви и там същото . Закуска,кафе,разбор и газ към Торони . Ужасна гледка . Морето като тепсия , нищо не се движи , само корморани и един дънар . Всички възможни техники още един път бяха приложени и нищо ..
Денят напредваше и се завърнахме към Мармарас . Обиколихме всички точки , пълна нула . Настаняване , релакс и в сън . В 5 бяхме отново на кейовете . Страшно количество гърци с въдици и всевъзможни средства за вадене на каквото мръдне от водата . Финално зависнахме в една точка . Дойде един познат от градчето и каза че влиза привечер малък лефер и паламуди , понякога и тунакита . Може да се търсят и луцуси . А в 17ч. да мятаме за калмари ...Каквото и сторих . Но и калмари не закачих ... Започнахме да се дразним . Отвисяхме си до 22ч. и умората си каза думата . Разбор на салата с ракия и сън .
В 5 бях на най-близкото до хотела място . На развиделяване , колегата удари един зарган . Продължи да натиска но безуспешно . Аз обиколих всички место , които можеха да дадат баракуда но до 8 часа нищо . Също както и гърците , които висяха навсякъде ..
Закуска и газ към Кофу , където станахме трима и в 9 бяхме на едни от най-любимите ми скали . Уникален прибой ни посреща .. Разположихме се и започнах да търся в прибоя . Колегата разкова втори зарган . Зарганите гонеха едно малко сребърно пилкерче.
Заради прибоя,който бе срещу нас , реших да се направя на планински козел и да стигна до странични на прибоя скали . Отидохме двама . Оказа се , че сме почти в средата на залива , точно където вълната се оформяше. Воблери,силикони и малки джигове и пак нищо . Смених с един пенсъл и на трета проводка , нещо придърпа . Но поради единичната 0/3 кука на захапа . Още две последователни пипания , дори с аванс и не и не ...Колегата , веднага сложи пенсъл с нормални тройки и веднага удар. Едно кокали с размер 300-400гр и зад него още две . Докато сменях куката , той заби още едно с видими няколко зад него . Явно бяха там , в среда на залива и на дълбочина 15+ метра . Хвърлихме едновременно , пропадане , проводка и двойни удари ... Моето се откачи , неговото заби в скалите и то се откачи . За съжаление , въжето му се протри в скалите и на следващото кокали се скъса и един безценен , поради трудното му вече намиране вече пенсъл си замина . Аз трескаво ровех в кутиите , за да извадя същия , докато той превръзваше . Открих , заметнах и ... среден , бяха заминали . Колкото и да натискахме следващия час , нищо повече не удари . Времето се разваляше и решихме да се преместим .
Имам си едно лаврачешко место , което ми е спасявало капото .. Отидохме там . Отново същия прибой .. Намерихме си сухи места и започнахме .. Нищо ... Другите се отказаха а аз реших да тествам новите си придобивки . Едно след друго прехвърлих всички тествани и доказали се воблери и отворих първия новобранец . Първо замятане и гоооол .. Радостта не трая дълго , завъртя корем , за да ми демонстрира какъв размер е и се откачи ... Лелеееее , щях да си счупа въдицата ... Знам , че повторен удар на същия воблер нама да имам от тази риба но заметнах няколко пъти . Хайде и най-последния воблер от взетото .. Първо хвърляне , проводка и гоооооллл , щеше да счупи върха . И пак се откачи ... Моментално прибрах и си тръгнах . Настигнах момчетата и газ към Кофу , за да хванем евентуално часа за влизане на паламуда . Хайде , пак вчерашната схема . Хвърлям му в пасажа и не иска да пипне . Изредих всички джигове , пенсъли и джигопенсъли и нищо . Запердаши здрав дъжд и в 19ч. с подвити опашки си тръгнахме . Вечеря , разбор и няколко ракии да ми свалят не-слуката ...
На сутринта , въобще не се и напрягах да гоня час . Кафе , закуска и в 6:50 бях на кейовете . Един самотен чичко , местен спинингист каза че е от 5 сутринта и нищо . Така си и знаех . Извадих кутията с краката от табуретки , избрах си един и започнах . Заговорихме се с чичкото, нещо за моите такъми и точно тогава удари . Един приятен луцус . Чичката пощуря и замята като луд . Докато се занимавах с рибока , научих всички гръцки псувни , поне два пъти . Видимо успокоен , замахнах отново в друга посока , защото чичето вече ревностно си правеше партина във водата и праасс отново удар . Същият калибър . Чичето дълго се взираше във воблера ми , пита за цени и модел . Прибрах рибоците , стегнахме багажа и газ към Муданя ,за да помятаме и там . Когато пристигнах не можех да повярвам на учите си . Толкова въдици не бях виждал дори и на изложенията в Експото . Както и да е . 99% бяха дънари и си ловкаха приятни ципури около килото.
Помятах между тях , обиколих всички буни и общо взето нищо . Нито аз , нито местните спинингисти. Решихме да тръгваме . Имаше и регата и беше пълно с хора . Стигнахме до колата на паркинга и докато колегата прибираше , реших да помятам за последно . Вече даже ме подканяше , когато аванса изсвири и поредния луцус се озова в чантата . Викам му , дай да метна последно , за да измия воблера и прааасс още един . Е стига вече . Това е . Скокнах зад волана и с усмивка на лицето и адреналин от приятния уикенд след четири часа приготвях вечерята .
Изводът ми е , че риба си има . Трябва да знаеш места , часове и да настояваш с всички познати ти техники и да обуславяш от повърхноста до дъното .
Зареден съм за няколко седмици .
Последна промяна от hasinto на чет мар 02, 2017 11:59 pm, променено общо 1 път.
Добрият рибар не е този в „лесните дни“, в които всеки хваща риби !
Добрият рибар е този, който хваща риби тогава, когато никой друг не може !


Върни се в “Излети”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 2 госта